Best of Oeganda

from6.503

Best of Oeganda

Departure Date

Every Monday

Reisduur

20 dagen

Views

1719

Deze reis is inclusief:

Rechtstreekse vlucht retour Zaventem - Entebbe
Volledig privé begeleid door een lokale gids in een 4x4 terreinwagen
1 nacht in een homestay , 7 nachten in een 3-sterrenhotel, 10 nachten in een 4-sterrenhotel
Dagelijks ontbijt, lunch en diner
Volledige privébegeleiding door een gids, volledige dag whitewater rafting op de Nijl , 4 safari's per jeep, 3 bootcruises, 1 safari te voet, 1 chimpansee trekking incl. permit, 1 gorilla trekking incl. permit, halve dag culturele Karimojong warriortour

Op deze 20-daagse reis door Oeganda beleeft u werkelijk het allerbeste wat de Parel van Afrika te bieden heeft.  Begeleide safari’s per jeep, te voet en per boot, een unieke culturele ontdekkingstocht samen met de nomadische Karimojong krijgers, prachtige boottochten op het Kazinga kanaal en naar de machtige Murchison waterval, ontmoetingen met verschillende primatensoorten, alsook de wereldbefaamde trektocht naar de berggorilla’s.

Unieke momenten die nooit meer vergeten zullen worden, afgewisseld met diverse hotelletjes.  De ene keer in pure luxe, de volgende nacht onder de blote sterrenhemel.  Telkens wel met voldoende aandacht voor hygiëne en een eigen badkamer.

Om de lange ritten te doorbreken, kan er ook gewerkt worden met tussenvluchten om het nog aangenamer te maken.  Al neemt dat natuurlijk de prachtige uitzichten weg die u vanuit de wagen kan beleven.

Deze luxe rondreis is een voorbeeld. Net als alle reizen naar Oeganda op de site zijn ze 100% aanpasbaar aan uw voorkeuren en wensen zodat niets volledig vastligt.
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en inspiratie.

  • Up-of downgrade van de accommodaties
  • Toch zelf rijden i.p.v. een privégids?
  • Tussenvluchten i.p.v. lange autoritten
  • Verschillende optionele activiteiten
  • Aantal dagen ter plaatse kan verminderen of vermeerderen
  • ALLES is aanpasbaar !

Dagverloop

Dag 1

Vlucht Zaventem - Entebbe

Vandaag vertrekt u 's morgens in Zaventem en 's avonds komt u in het warme Entebbe aan. De gids verwelkomt u en brengt u naar een gezellig hotel op max. 15' rijden van de luchthaven, vaak met een geweldig uitzicht op het meer. Maar dat is voor morgenochtend ...
Dag 2-3

Avontuur op de Nijl

Jinja is de avonturenhoofdstad van Oeganda, vooral gericht op wateractiviteiten op de langste rivier ter wereld: de Nijl. Hier is het whitewater rafting een absolute topper voor mensen die van wat avontuur houden. Je kan level 3 (matig) of level 5 (spannend!) doen , maar je kan ook de familietour doen die fantastisch mooi is, maar wat kalmer. Uiteraard zijn er nog vele andere opties.
Dag 4

Sipi Falls

Vandaag is het een veel rustigere dag. Je rijdt naar de Sipi waterval waar je een mooie wandeling doet. Deze wandeling maak je zelf zo zwaar en lang als je zelf wilt, maar het is zelfs met kleine kinderen te doen, dus ook als luie wandelaar.
Dag 5

Karimojong krijger

Dit is een unieke ervaring om te beleven als je iet of wat geïnteresseerd bent in de lokale cultuur en avontuurlijk genoeg om je helemaal in te dompelen in het leven van een plaatselijke Karimojong nomadenkrijger. Je leeft zoals zij al eeuwenlang leven en gaat mee koeien melken, kuddes hoeden, planten identificeren en slapen in hun eigen kraal.
Dag 6-7

Kidepo safari

Kidepo National Park is één van de mooiste safariparken in heel Afrika!! De grote kuddes, het vele wild, de machtige leeuwen, ... Dit allemaal tegen de savanneachtergrond en het gebergte. In deze prijs zit een avond- en ochtendsafari. Je kan hier ook een culturele tour naar het IK-volk doen. Maar safari is veruit het grote doel !
Dag 8-9

Murchison Falls

In het Murchison Falls nationale park is dé grote trekpleister de machtige waterval, maar gedurende uw verblijf kan u ook genieten van een boottocht, een safari per jeep en een wandelsafari.
Dag 10-11

Chimpansees !

Het Kibale National Park is vooral gekend voor zijn primaten, met als hoogtepunt de chimpansees. Deze toch redelijk vermoeiende trektocht gaat door het woud met als ultiem doel het van dichtbij volgen van een familie chimpansees. Maar tijdens de tocht kan je genieten van de oerwoudgeluiden, de vele prachtige vogels en de kleine weetjes van de gidsen.
Dag 12-13

Queen Elizabeth Park

Het Queen Elizabeth Park is het grootste safari reservaat in Oeganda. Zoek naar de befaamde boomklimmende leeuwen en vele andere zoogdieren. Maar het hoogtepunt vind ik toch de rustgevende boottocht op het Kazinga-kanaal met bijna elke minuut een andere prachtige ervaring. Olifanten drinkend van de rivier, aapjes die een krokodil pesten, zingende kinderen aan de oever, geeuwende nijlpaarden, indrukwekkende watervogels, ...
Dag 14-15

Gorilla's !

Ongetwijfeld hét hoogtepunt van uw reis: de machtige gorilla's ! Tot op de dag van vandaag heb ik kippenvel als ik terugdenk aan de gigantische primaten die 5 meter verder bomen uitrukken. Buiten deze ervaring die u nooit meer vergeet, is de natuur prachtig en ook de culturele Batwa-tour is er eentje om met weemoed aan terug te denken.
Dag 16

Lake Mburo

Lake Mburo National Park, een klein, maar mooi nationaal park. Ideaal voor het bestuderen van de plaatselijke vogels in een prachtige natuur. Er zijn meerdere meren in de buurt, wat het ideaal maakt om een riviercruise te maken. Maar je kan hier ook veilig (met kinderen) op wandel- of paardrijsafari.
Dag 17-18

Relaxen op Ssese Islands

Eerst een kort ritje naar de vertrekplaats van de ferry. Deze brengt je (voor het eerst zonder gids) naar Ssese Islands waar je na een lange, soms vermoeiende reis, kan relaxen van de zon, het strand en het water van dit prachtige Afrikaanse land. Tijd genoeg om alles in je op te laten nemen en met een relax gevoel af te sluiten.
Dag 19-20

Vlucht

In de voormiddag nog heerlijk relaxen aan het strand en na de lunch neem je de ferry terug naar het vasteland. 's Avonds neem je de rechtstreekse vlucht naar Zaventem.

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Departure Date Duration
Best of Oeganda 6503 0 0 Every Monday 20 dagen

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal
Total

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is
Fredric Switser

Fredric Switser

Zaakvoerder

Phone

+32 (0)486 80 18 21

Email

info@oegandareizen.be