Praktische info

Oeganda Reizen Banner

Wanneer reis ik het best naar Oeganda?

Oeganda is een land dat wordt doorkruist door de evenaar. Dit betekent dat het een gans jaar door warm en aangenaam weer is. Door de grote meren is het ook niet té heet. Nadeel is wel dat er een paar regenseizoenen zijn.

Idealiter is oktober-november en vooral de periode tussen maart en mei te vermijden. Dan is het echt regenseizoen en dan kan u wel eens verrast worden door harde buien. Ook de wegen kunnen dan overspoelen waardoor u lange omwegen moet maken.

Onze winter (december – februari):

Droog seizoen en ideaal om op safari te gaan. De vegetatie is wat minder waardoor je een grotere kans hebt om wilde dieren te spotten. Ook ideaal om de gorilla en chimpansee trekkings te doen. Dit seizoen is ook perfect als u een vogelliefhebber bent, want de grootste kans om migrerende vogels te spotten.

  • Temperatuur: 25° – 30° C

Onze lente (maart – mei):

Natste seizoen! Veel kans op plotse en hevige regenbuien. Al blijft de temperatuur zeer aangenaam en buiten die buien kan u des te meer genieten van de groene nationale parken die in volle glorie staan. Iets moeilijker dus om wilde dieren te spotten. Maar als u ze ziet, is de kans groot dat er kleintjes bij zijn!

  • Temperatuur: 25° – 30° C

Onze zomer (juni – september):

Droog seizoen en ideaal om op safari te gaan. De vegetatie is wat minder waardoor je een grotere kans hebt om wilde dieren te spotten. Ook ideaal om de gorilla en chimpansee trekkings te doen.

  • Temperatuur: 25° – 30° C

Onze herfst (oktober – november):

Nat seizoen! Kans op plotse en hevige regenbuien, al valt dit beter mee dan tussen maart en mei. De temperatuur blijft ook zeer aangenaam en buiten die buien kan u des te meer genieten van de groene nationale parken die in volle glorie staan.

  • Temperatuur: 25° – 30° C

Kledij

Om op safari te gaan, of de trekkings naar de primaten te doen, houdt u zich best wel aan bepaalde voorschriften:

  • Geen flashy, wel aardse kleuren. Te veel opvallen in een plek vol luipaarden en leeuwen is geen slim plan!
  • Neem zeker altijd zonnebescherming mee! Een petje, zonnecrème, lange lichte broeken en shirts met lange mouwen zijn een absolute must.
  • Voor de trekkings met gorilla’s en chimpansees doe je steeds een lange broek aan en een stevig hemd/shirt met lange mouwen aan! Neem ook comfortabele handschoenen mee die je beschermen tegen bepaalde stekels!
  • De kans is klein dat Jani mee gaat op reis. Wees dus niet beschaamd om je sokken (zelfs witte!) over je broek te trekken als je op zoek gaat naar de grote primaten. Er zijn rode mieren met een stevige beet die het gemunt hebben op fashionista’s …