Semuliki National Park

Het Semuliki park wordt enkel gescheiden van DR Congo door de Semliki rivier.  Het is klein park dat in het regenseizoen grotendeels onder water kan komen te staan.  Dit is een herinnering aan de tijd dat de gehele vallei de bodem van een gigantisch meer vormde (ettelijke miljoenen jaren geleden).

Het ligt aan de westzijde van het Rwenzori gebergte.  Ook dit park is een favoriet voor vogelliefhebbers, maar er wonen ook 56 soorten zoogdieren.

In het park zijn er ook natuurlijke hete bronnen in een mooie Centraal-Afrikaanse omgeving.

Naast het Nationaal Park ligt ook het gelijknamige Semuliki Game Reserve.  Dit kleine reservaat ligt in een prachtige omgeving.  Aan de ene kant begrensd door de machtige bergen van Rwenzori, aan de andere kant door het Albertmeer.

In dit reservaat is een interessante olifantenpopulatie.  Zowel de berg- als savanneolifanten lopen hier rond, alsook een kruising van de twee door het eeuwenlang samenleven.  Hier kan je een prachtige natuurwandeling maken, alsook een primatenwandeling.  Hier leven de colobus, chimpansees en talrijke andere primatensoorten.

Semliki View

Book Cruise

Cruise Name Available Seats Departure Date Duration
Semuliki National Park Every Monday
No Cabin Type is available for this cruise. Please book another cruise.