Kidepo Valley National Park

Kidepo Valley National Park

Kidepo National Park is echt een parel in “De Parel van Afrika”.  Door vele toeristen overgeslagen omdat het in het verre noordoosten ligt, weg van de gorilla’s in Bwindi Impenetrable National Park en de chimpansees in Kibale National Park.

Het herbergt zo’n 85 soorten zoogdieren in een prachtig savannelandschap met het gebergte als achtergrond.  Genoemd door CNN als “waarschijnlijk het mooiste safaripark in heel Afrika” is dit dus een must-do als je als safariliefhebber een reis maakt naar Oeganda.

Tussen december en februari is het wel zeer heet in het park, terwijl augustus – december en de maand maart wellicht de beste periodes zijn om het te bezoeken.  April en mei zijn te vermijden, aangezien dit de natte maanden zijn en de wegen dan moeilijk te berijden zijn.  Ook zijn er accommodaties die tijdens april en mei sluiten.

Kidepo hert
Kidepo buffels

Kuddes galore

In Kidepo is de natuur een ware ster.  Maar stel je voor dat je in de savanne, met de bergen als achtergrond plots een kudde van 4.000 buffels ziet voorbijkomen, achtervolgd door de Kidepo leeuwen.  Of de grote kuddes olifanten die deze savanne majestueus doorkruisen.

IK people

Community Tour

Het Ik-volk is een inheems volk dat nog op een zeer ouderwetse Afrikaanse manier leeft in het Morungole-gebergte.  Zij zijn gekend om hun liefde voor bijen en hun honing.  Je moet met een lokale ranger dit volk bezoeken dat op de rand van uitsterven staat.  Een groot deel van hun domein is immers ingenomen voor de conservatie van de natuur.

Book Cruise

Cruise Name Available Seats Departure Date Duration
Kidepo Valley National Park 0 Every Monday
No Cabin Type is available for this cruise. Please book another cruise.