Kibale National Park

Kibale National Park

Kibale National Park staat bekend als de primatenhoofdstad van de wereld met maar liefst 13 verschillende soorten primaten, waaronder de populaire chimpansees die de hoofdattractie vormen.

Het park ligt in het westen van Oeganda op zo’n 5,5 uur rijden van Kampala.  Het is goed gelegen om te combineren met Queen Elizabeth National Park en het Bwindi Impenetrable Forest.

Verder zijn er nog andere dieren soorten, waaronder buffels, luipaarden, olifanten, duikers, … maar dit is zeker niet de reden om naar hier te komen.  Door de dichtbegroeide jungle is het namelijk onwaarschijnlijk dat je deze zoogdieren tegenkomt.

gorilla oeganda
baboons op de weg

Chimpansees !

Zoals gezegd is dit dé ideale plaats om onder leiding van gidsen de chimp-tracking te doen.  Er zijn namelijk meer dan 1500 individuen in verschillende families (zo’n 30% van de hele populatie in Oeganda).  Onderweg zal je ongetwijfeld ook andere primatensoorten tegenkomen en zeker horen.

De ervaring om zo dicht bij deze primaten te komen is onvergetelijk.  Je ziet hun gewoontes en komt zeer dicht bij de families zonder hen te storen.

Kibale

Vogelen

Wat ook de moeite is in dit park is de enorme vogeldiversiteit.  Er zijn zo’n 325 verschillende vogelsoorten.  De Bigode natuurwandeling is de beste om vogels te spotten.  Je zal ook op deze wandeling kans maken om de chimpansees, rode colobus en zwart-witte colobus apen te bewonderen.

Book Cruise

Cruise Name Available Seats Departure Date Duration
Kibale National Park 0 Every Monday
No Cabin Type is available for this cruise. Please book another cruise.