Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi Impenetrable National Park

Gelegen in het zuidwesten van Oeganda en begrensd door het Virunga Nationale Park te Congo, is het park een deel van het Bwindi Impenetrable Forest, het ondoordringbare woud.

Dit park is de grootste toeristische trekpleister van de Parel van Afrika omwille van de aanwezigheid van de berggorilla’s.

Hier leeft meer dan de helft van de populatie van deze bedreigde diersoort.  Er leven naar schatting zo’n 460 individuen opgesplitst in 15 families.

Het bos zelf is een waar regenwoud gelegen tussen 1.160m en 2.607m boven de zeespiegel.  Hierdoor moet je dus opletten voor hoogteziekte als je deelneemt aan de gorillatrekking.

gorilla oeganda
safari oeganda

Prijzen

Deze trekking kost ondertussen $700 per persoon (zo’n €600).  Maar dit is een kost die grotendeels ook bijdraagt tot de preservatie van de soort.  Dan ga je eerst op zoek naar jouw toegewezen familie (kan tussen 30 minuten en 4 uur duren) en vervolgens het meest ongelooflijke uur van uw leven beleven op enkele meter van deze indrukwekkende primaten.

Voor $1.600 per persoon kan je ook de habituatie tour doen.  Dan ga je mee met onderzoekers naar een familie die nog niet voldoende gehabitueerd is om met toeristen in contact te komen.  Zo kunnen de onderzoekers hen bestuderen en beschermen tegen verwondingen en jagers.  In plaats van 1 uurtje bij de gorilla’s kan u op deze manier tot 4 uur in de nabijheid van de familie verblijven.

gorilla baby

Diversiteit !

Bwindi NP is vooral gekend om haar gorilla’s, maar bovenal is het een bakermat van leven!  Er leven zo’n 120 zoogdierensoorten waarvan 11 verschillende primaten en 350 vogelsoorten waarvan 14 die nergens anders in Oeganda leven.

Ook ontstaan hier maar liefst 5 rivieren die in het Albert Meer vloeien.

Verder zijn er enkele uitgestippelde wandelpaden die zowel voor de typische toerist als voor de die-hard hiker een uitdaging vormen.

De culturele Batwa-wandeling neemt je mee naar een traditioneel dorp waar de Batwa leven en werken.  Zo kan u binnen kijken in enkele huisjes, maar ook leren hoe zij hun bier brouwen, medicijnen maken en aan landbouw doen.

Book Cruise

Cruise Name Available Seats Departure Date Duration
Bwindi Impenetrable National Park 0 Every Monday
No Cabin Type is available for this cruise. Please book another cruise.